KURSPROGRAM 2019

Vi tilbyr to ulike ruter. Den originale ruta er den som Ola Bøyasva gjekk i 1798. Då startar vi i Erdalen i Stryn og går heile breen på langs til Fjærland. Den korte ruta går frå Bødalsseter i Loen til Fjærland. Den går vi seint på sesongen når brefallet Småttene er vanskeleg å kome gjennom. Den korte ruta har ein langt lettare første dag. Dei to siste dagane er like på begge turane.

Original rute  16 – 19 mai Inkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt. Oppmøte 16.mai kl 18 i Fjærland.
Original rute 30 mai – 2 juni Inkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt. Oppmøte 30.mai kl 18 i Fjærland.
Kort rute 7 – 10 juni Inkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt. Oppmøte 7.juni kl 18 i Fjærland.
Privat gruppe Valgfri dato kr 6000,- (3-4 pers)
kr 4000,- (5-7 pers)
Kr 3000,- (8+ pers)
Inkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt.
Våre brekurs med telt-overnatting foregår i Jotunheimen. Du må ha med eige telt og mat. Vi har eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. NB! Reisateltet står ikkje ved Spiterstulen.

Jotunheimen 24 – 30 juni Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen 1 – 7 juli Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Spiterstulen 1 – 7 juli Teltleir ved Spiterstulen – rom og mat kan bestillast direkte hos Spiterstulen (mot tillegg)
Jotunheimen 8 – 14 juli Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen 15 – 21 juli Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen 22 – 28 juli Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen 29 juli – 4 aug Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen 5 – 11 aug Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Privat gruppe Valgfri dato kr 5500,- (3 pers)
kr 4800,- (4+ pers)
Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Brekursa på Jostedalsbreen inkluderer alt (mat, breutstyr, overnatting i hytte). Det einaste du må ha med er eigne kle, ryggsekk og sovepose. Vi bur på Flatbrehytta og lagar maten i fellesskap (kvar sine dagar).

Jostedalsbreen 22 – 28 juli kr 6500,- (student 6000,-) Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Jostedalsbreen 29 juli – 4 aug kr 6500,- (student 6000,-) Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Jostedalsbreen 5 – 11 august kr 6500,- (student 6000,-) Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Privat gruppe Valgfri dato  kr 7700,- (3 pers)

kr 7000,- (4+ pers)

Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
På våre klatrekurs i Jotunheimen overnatter vi i telt. Dei første dagane bur vi på Lom Camping, nær butikkar og bakeri og med tilgang til dusj og wc. Dei siste dagane flytter vi leiren til fjells viss veret er godt.

Jotunheimen 1 – 7 juli Overnatting i telt
Jotunheimen 8 – 14 juli Overnatting i telt
Jotunheimen 15 – 21 juli Overnatting i telt
Jotunheimen 22 – 28 juli Overnatting i telt
Jotunheimen 29 juli – 4 aug Overnatting i telt
Jotunheimen 5 – 11 august Overnatting i telt
Privat gruppe Valgfri dato kr 8500,- (2 pers)
kr 7800,- (3+ pers)
Overnatting i telt
Fjellsportkursa våre foregår i Jotunheimen. Under kurset overnattar vi i telt ved Smørstabbreen, der vi har ei leir med eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Samtidig går vi litt etter ver og forhold, så vi kan flytte teltleir undervegs i kurset, enten til Lom for trening i klatrefelt eller til Hurrungane (Turtagrø) for klatring høgt til fjells.

Jotunheimen 1 – 7 juli Overnatting i telt
Jotunheimen 15 – 21 juli Overnatting i telt
Privat gruppe Valgfri dato kr 9000,- (2 pers)
kr 8500,- (3+ pers)
Overnatting i telt
Alpinkursa våre foregår i Jotunheimen. Under kurset overnattar vi i telt ved Smørstabbreen, der vi har ei leir med eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Samtidig går vi litt etter ver og forhold, så vi kan flytte teltleir undervegs i kurset, enten til Lom for trening i klatrefelt eller til Hurrungane (Turtagrø) for klatring høgt til fjells.

Jotunheimen 8 – 14 juli Overnatting i telt
Privat gruppe Valgfri dato kr 9000,- (2 pers)
kr 8500,- (3+ pers)
Overnatting i telt
Vi har vidaregåande brekurs både i Jotunheimen og på Jostedalsbreen. I Jotunheimen bur vi i telt ved Smørstabbreen der vi har ei leir med eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. På Jostedalsbreen bur vi i hytte og alle måltid er inkludert.

Jotunheimen 1 – 7 juli kr 5200,- Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jostedalsbreen 29 juli – 4 aug kr 7500,- Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Privat gruppe Valgfri dato kr 6500,- (3 pers)

kr 5900,- (4+ pers)

Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Privat gruppe Valgfri dato kr 8100,- (3 pers)

kr 7700,- (4+ pers)

Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Vi har brekurs for klatrarar både i Jotunheimen og på Jostedalsbreen. I Jotunheimen bur vi i telt ved Smørstabbreen der vi har ei leir med eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. På Jostedalsbreen bur vi i hytte og alle måltid er inkludert.

Jotunheimen 1o – 14 juli kr 4200,- Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jostedalsbreen 31 juli – 4 aug kr 6200,- Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Privat gruppe Valgfri dato kr 5200,- (3 pers)

kr 4600,- (4+ pers)

Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Privat gruppe Valgfri dato kr 7000,- (3 pers)

kr 6600,- (4+ pers)

Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Viss du tar våre breinstruktørkurs blir du nasjonalt godkjent breinstruktør gjennom Norsk Fjellsportforum (NF). Instruktørutdanninga har tre trinn. Først må du ta metodekurs, så praksis som instruktør på metodekurs, og til slutt veilederkurs. For å få delta på metodekurs må du søke NF om opptak. Du finn søknadsskjema og informasjon om opptak på www.fjellsportforum.no. Når du har søkt kan du melde deg på kurs hos oss.

Del 1 – metode – Jostedalen 23 – 28 juni kr 5225,- Inkludert overnatting på Bretun.
Del 2 – veileder – Jostedalen 29 aug – 1 sept kr 5001,- Overnatting i telt. Oppmøte 28.august om kvelden.