Datoar og prisar2019-06-08T14:22:06+00:00

KURSPROGRAM 2019

Dato og pris for alle årets 29 kurs og turar

Vi tilbyr to ulike ruter. Den originale ruta er den som Ola Bøyasva gjekk i 1798. Då startar vi i Erdalen i Stryn og går heile breen på langs til Fjærland. Den korte ruta går frå Bødalsseter i Loen til Fjærland. Den går vi seint på sesongen når brefallet Småttene er vanskeleg å kome gjennom. Den korte ruta har ein langt lettare første dag. Dei to siste dagane er like på begge turane.

Original rute 16 – 19 maiInkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt. Oppmøte 16.mai kl 18 i Fjærland.
Original rute30 mai – 2 juniInkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt. Oppmøte 30.mai kl 18 i Fjærland.
Kort rute7 – 10 juniInkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt. Oppmøte 7.juni kl 18 i Fjærland.
Privat gruppeValgfri datokr 6000,- (3-4 pers)
kr 4000,- (5-7 pers)
Kr 3000,- (8+ pers)
Inkludert transport og breutstyr. Overnatting i telt
På våre brekurs i Jotunheimen kan du velge om du vil overnatte i telt eller på hotell (Sognefjellshytta). Viss du bur i telt så må ha med eige telt og mat. Vi har eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Viss du vil bu på Sognefjellshytta så får du full pensjon (frokost, niste, tre-retters middag) og kan velge mellom rom med privat bad eller rom med felles bad på gangen.

Jotunheimen24 – 30 juniInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen1 – 7 juliInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Spiterstulen1 – 7 juliTeltleir ved Spiterstulen – rom og mat kan bestillast direkte hos Spiterstulen (mot tillegg)
Jotunheimen8 – 14 juliInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen15 – 21 juliInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen22 – 28 juliInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen29 juli – 4 augInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen5 – 11 augInkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Privat gruppeValgfri datokr 5500,- (3 pers)
kr 4800,- (4+ pers)
Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Brekursa på Jostedalsbreen inkluderer alt (mat, breutstyr, overnatting i hytte). Det einaste du må ha med er eigne kle, ryggsekk og sovepose. Vi bur på Flatbrehytta og lagar maten i fellesskap (kvar sine dagar).

Jostedalsbreen22 – 28 julikr 6500,- (student 6000,-)Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Jostedalsbreen29 juli – 4 augkr 6500,- (student 6000,-)Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Jostedalsbreen5 – 11 augustkr 6500,- (student 6000,-)Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
Privat gruppeValgfri dato kr 7700,- (3 pers)

kr 7000,- (4+ pers)

Alt inkludert – alle måltid, overnatting på Flatbrehytta og lån av breutstyr er inkludert i prisen.
På våre klatrekurs i Jotunheimen overnatter vi i telt. Dei første dagane bur vi på Lom Camping, nær butikkar og bakeri og med tilgang til dusj og wc. Dei siste dagane flytter vi leiren til fjells viss veret er godt.

Jotunheimen1 – 7 juliOvernatting i telt
Jotunheimen8 – 14 juliOvernatting i telt
Jotunheimen15 – 21 juliOvernatting i telt
Jotunheimen22 – 28 juliOvernatting i telt
Jotunheimen29 juli – 4 augOvernatting i telt
Jotunheimen5 – 11 augustOvernatting i telt
Privat gruppeValgfri datokr 8500,- (2 pers)
kr 7800,- (3+ pers)
Overnatting i telt
Fjellsportkursa våre foregår i Jotunheimen. Under kurset overnattar vi i telt ved Smørstabbreen, der vi har ei leir med eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Samtidig går vi litt etter ver og forhold, så vi kan flytte teltleir undervegs i kurset, enten til Lom for trening i klatrefelt eller til Hurrungane (Turtagrø) for klatring høgt til fjells.

Jotunheimen1 – 7 juliOvernatting i telt
Jotunheimen15 – 21 juliOvernatting i telt
Privat gruppeValgfri datokr 9000,- (2 pers)
kr 8500,- (3+ pers)
Overnatting i telt
Alpinkursa våre foregår i Jotunheimen. Under kurset overnattar vi i telt ved Smørstabbreen, der vi har ei leir med eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Samtidig går vi litt etter ver og forhold, så vi kan flytte teltleir undervegs i kurset, enten til Lom for trening i klatrefelt eller til Hurrungane (Turtagrø) for klatring høgt til fjells.

Jotunheimen8 – 14 juliOvernatting i telt
Privat gruppeValgfri datokr 9000,- (2 pers)
kr 8500,- (3+ pers)
Overnatting i telt
Vi har vidaregåande brekurs i Jotunheimen. Her kan du velge mellom telt og hotell (Sognefjellshytta). Teltleiren er ved Smørstabbreen der vi har eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Viss du vil bu på Sognefjellshytta så får du velge mellom rom med eige bad eller rom utan bad (felles bad på gangen), og du får full pensjon (frokost, niste, tre-retters middag).

Jotunheimen1 – 7 julikr 5200,-Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen29 juli – 4 augkr 5200,-Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Privat gruppeValgfri datokr 6500,- (3 pers)

kr 5900,- (4+ pers)

Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Vi har brekurs for klatrarar i Jotunheimen. Her kan du velge mellom telt og hotell (Sognefjellshytta). Teltleiren er ved Smørstabbreen der vi har eit stort Reisatelt som opphaldsrom til frokost og middag. Der er det også ein vedovn med vanntank for oppvarming av vatn og bakeovn på pipa (les meir om ovnen her G-stove). Teltleiren ligg flott til med utsikt over breen, skjerma frå veg og sti, og likevel berre 750 meter frå vegen. Viss du vil bu på Sognefjellshytta så får du velge mellom rom med eige bad eller rom utan bad (felles bad på gangen), og du får full pensjon (frokost, niste, tre-retters middag).

Jotunheimen10 – 14 julikr 4200,-Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Jotunheimen31 juli – 4 augkr 4200,-Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Privat gruppeValgfri datokr 5200,- (3 pers)

kr 4600,- (4+ pers)

Inkludert breutstyr. Overnatting i eige telt. Reisatelt med ovn som opphaldsrom til frokost, middag og sosialt samvær.
Viss du tar våre breinstruktørkurs blir du nasjonalt godkjent breinstruktør gjennom Norsk Fjellsportforum (NF). Instruktørutdanninga har tre trinn. Først må du ta metodekurs, så praksis som instruktør på metodekurs, og til slutt veilederkurs. For å få delta på metodekurs må du søke NF om opptak. Du finn søknadsskjema og informasjon om opptak på www.fjellsportforum.no. Når du har søkt kan du melde deg på kurs hos oss.

Del 1 – metode – Jostedalen23 – 28 junikr 5225,-Inkludert overnatting på Bretun.
Del 2 – veileder – Jostedalen29 aug – 1 septkr 5001,-Overnatting i telt. Oppmøte 28.august om kvelden.